Lejrskole inspiration og ture - Danhostel Sandvig - Vi booker for jer!
  • Dansk
    • English
    • Polish
    • German

Lejrskole inspiration og ture

Få et tilbud på lejrskoleophold her.

Busture for lejrskoler og grupper: (priser på ture fås ved at kontakte os på mail på sandvig@danhostel.dk)

Sydtur kl. 9.00 – 17.00.
Turen starter med at køre gennem Allinge, Olsker, Klemensker til Almindingen, Danmarks tredjestørste statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og beser Danmarks næsthøjeste punkt Kongemindet. Herfra spadseres til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande, her gøres ophold for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på Glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Herfra køres til Brændegårdshaven, Bornholms Sommerland, her findes vandland, svævebaner, robåde og Joboland m.m. Hjemturen går langs østkystens strandvej. Brændegårdshaven (Tidligere Joboland) kan byttes ud med et besøg på Naturbornholm mod ekstrabetaling.
Ekkodalen

Nordtur kl. 9.00 – 17.00.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 9.00 og kører gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor I ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold på ca. 1 time, til at bese byen på egen hånd. Derefter kører I ind i landet til Østerlars Rundkirke. Efter at have beset kirken kører I gennem Almindingen til Åkirkeby, hvor vi besøger Natur Bornholm, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Herfra køres gennem Vestermarie, Nyker og Hasle til Jons kapel, også et meget smukt klippeparti, herfra går I ad kyststien til Vang, hvor bussen henter jer og kører jer tilbage til Danhostel Sandvig.
Gudhjem

Bustur til Østerlars og Naturbornholm kl. 8.30 – 15.00.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30 og kører ad strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor I ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold på ca. 1 time til at bese byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herefter køres i til Naturbornholm, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Kl. 15.30 køres tilbage til Danhostel Sandvig.
Østerlars rundkirke

FORSLAG 2: Bustur Helligdommen, Gudhjem, Østerlars Rundkirke og Middelaldercenteret.
Turen starter kl. 8,30 og vi kører ad Strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor vi ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke.
Hvor guiden fra Middelaldercenteret vil gøre besøget i Østerlars Rundkirke til mere end blot en turistvisit. Herfra går I til Middelaldercenteret. I den smukke Bornholmske natur med å, klippeløkker og skov finder vi Bornholms Middelaldercenter, et oplevelsescenter bygget op omkring et middelalderligt landbomiljø, med huse, dyr og mennesker.
Historisk levn og rekonstruktion af en militær belejringslejr er også blandt oplevelserne, der også byder på en række se-, lugte- og føleoplevelser. Med hjælp fra en af centerets dygtige guider vil klassen fra start til slut opleve middelalderen være nærværende. Skattejagt, kanonaffyring, kædedans og gamle håndværk er blot nogle af tilbuddene. Afhentes ca. kl. 15,30
BornholmsMiddelaldercenter

Forslag 3: Bustur til Østerlars og Naturbornholm kl. 8.30 –15.00.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30 og kører ad strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor I ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold på ca. 1 time til at bese byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herefter køres I til Naturbornholm, som er et natur-og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Kl. 15.30 køres tilbage til Danhostel Sandvig.
naturbornholm

Sliptur til Døndalen og Østerlars Rundkirke. Kl. 8.30.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30, hvor I vil blive kørt til Døndalen, hvor man bl.a. kan opleve Danmarks højeste vandfald, samt et planteliv med mange forskellige planter som ellers kun kan vokse i varmere lande. Man kan også møde nogle smådyr og insekter, som også er sjældne her i landet.
Fra Døndalen går man langs kysten til Helligdomsklipperne, her kan man eventuelt gå ind og besøge Bornholms kunstmuseum, gratis entre inden kl. 12.00. Herfra går man videre til Gudhjem ad den smukke redningssti langs kysten. Kl. 14.30 bliver man afhentet i Gudhjem, på den store parkeringsplads ved røgeriet og bliver kørt til Østerlars Rundkirke, som beses. Herefter tilbage til Danhostel Sandvig. Turen kan også vælges uden besøg i Østerlars Rundkirke.
Døndalen

Sliptur til Jons Kapel kl. 8.30.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30, hvor I bliver kørt til Jons Kapel, herfra går I selv den smukke tur langs kysten, forbi Vang til Hammershus og tilbage.
Jons Kapel

Cykelture for lejrskoler og grupper:
Ønsker I at se den skønne bornholmske natur fra en cykelsadel, kan  I også leje gode tregears-cykler gennem os. Vi har flere forslag til cykelture.

Turforslag på cykel:
Start fra Danhostel Sandvig efter morgenmad. I går ned og henter cykler ca. 300 meter fra Danhostel Sandvig. I cykler til Allinge ad den gamle jernbane forbi helleristningsfeltet og den russiske kirkegård og fortsætter via Sandkås til Tejn, herefter kommer man til Troldeskoven, en typisk Bornholmsk naturskov, opvokset i et klippeterræn, med blandet vegetation. Lidt længere fremme kommer man til Døndalen, som er kendt for sine sjældne træer, blomster og smådyr, her finder man også Danmarks højeste vandfald. Derefter går turen til Østerlars rundkirke, efter at have set kirken går turen hjemover til Spellingemosen i Rø og derefter til Olsker rundkirke. Så er dagen ved at være slut og  cykler tilbage til cykeludlejningen. Turen er ca. på 35 km og det er benhårdt.
Vi anbefaler meget at i tage en cykelhjelm med, da det er meget bakket terræn i kommer ud og cykle i. For dem som ingen hjelm har, kan den lejes hos os for kr. 20.- pr. dag.
Helleristninger på Madsebakke

Christiansø tur for lejrskoler og grupper.
I bliver afhentet af en bus på Danhostel Sandvig og kørt til Gudhjem, hvorfra Christiansøfarten sejler jer til øen og efter ca. 3 timers ophold  går turen retur igen, derefter med bus til Danhostel Sandvig.
christiansø1

Moseløkken.
Arbejdende stenbrudsmuseum som ligger ca. 1 km fra Danhostel Sandvig. Gruppebesøg skal bestilles på forhånd og i god tid.

Hammerhavns bådfart.
Skøn sejltur langs klipperne ved Hammershus ruiner og ind i den våde ovn, en 70 m lang klippehule, forbi ”løvehovederne”, Den tørre Ovn og Danmarks største fuglefjeld. Bestilles ved ankomst til Danhostel Sandvig.
Klipper på Bornholm

Vandreture.
Der er mange muligheder for vandreture i den dejlige natur omkring Hammerknuden med det gamle stenbrud, Opalsøen, Krystalsøen og Hammershus.
Hammershus

Klatring, rappelling og bowcombat i samarbejde med Bornholms Outdoorcenter.
Skal jeres elever udfordres både fysisk og mentalt, så er der mulighed for at prøve klatring og rappelling i Vang granitbrud i samarbejder med Bornholm Outdoorcenter. Vang ligger ca. 6 km gå eller cykeltur fra Danhostel Sandvig. Det er også muligt at bestille en bus eller tage den lokale bus dertil. Klatrebanen er 6-8 meter. Rappelling kan foregå fra 8, 12 og 25 meter. Begge aktiviteter tager typisk 2-3 timer. Er der for meget vind eller er klipperne for våde er der mulighed for at erstatte aktivisterne med en bowcombat hvor der kæmpes med skum pile og bue i granitbruddet. Du kan læse mere her.
outdoor

Til Tops Bornholm
Med naturen som klasseværelse og træerne som møblement får alle en unik oplevelse af sig selv og samværet med klassekammeraterne. Skolebesøg i klatrepark (i 1-18 meters højde) er en udbytterig læringsoplevelse – der kan gøre jeres bornholmeruge usædvanlig og uforglemmelig. Udfordringerne og krav til både samarbejde og opmuntring på vores klatrebaner vil skubbe til elevernes fysiske og mentale grænser. Kombiner med et besøg i vores helt nye kæmpestore quiz- og undervisnings-labyrint. I hvert kryds skal eleverne besvare spørgsmål for at finde rundt i labyrinten. Quizzer med forskellige emner. Læs mere her.
til tops lejrskole

Ture og arrangementer.
Alle nævnte ture og arrangementer bestilles her hos os. Priser på ture fås ved at kontakte os på mail på sandvig@danhostel.dk. Generelle lejrskole priser og entréer kan ses her.

Få et tilbud på lejrskoleophold her.

Vi anvender cookies til at forbedre oplevelsen på vores side.

Du accepterer ved at fortsætte