Lejrskole inspiration og ture - Danhostel Sandvig - Vi booker for jer!
  • Dansk
    • English

Lejrskole inspiration og ture

Få et tilbud på lejrskoleophold her.

Busture for lejrskoler og grupper:

Sydtur kl. 9.00 – 17.00.
Turen starter med at køre gennem Allinge, Olsker, Klemensker til Almindingen, Danmarks tredjestørste statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og beser Danmarks næsthøjeste punkt Kongemindet. Herfra spadseres til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande, her gøres ophold for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på Glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Herfra køres til Brændegårdshaven, Bornholms Sommerland, her findes vandland, svævebaner, robåde og Joboland m.m. Hjemturen går langs østkystens strandvej. Brændegårdshaven (Tidligere Joboland) kan byttes ud med et besøg på Naturbornholm mod ekstrabetaling. Se turpriser her.
Ekkodalen

Nordtur kl. 9.00 – 17.00.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 9.00 og kører gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor I ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold på ca. 1 time, til at bese byen på egen hånd. Derefter kører I ind i landet til Østerlars Rundkirke. Efter at have beset kirken kører I gennem Almindingen til Åkirkeby, hvor vi besøger Natur Bornholm, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Herfra køres gennem Vestermarie, Nyker og Hasle til Jons kapel, også et meget smukt klippeparti, herfra går I ad kyststien til Vang, hvor bussen henter jer og kører jer tilbage til Danhostel Sandvig. Se turpriser her.
Gudhjem

Bustur til Østerlars og Naturbornholm kl. 8.30 – 15.00.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30 og kører ad strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor I ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold på ca. 1 time til at bese byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herefter køres i til Naturbornholm, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Kl. 15.30 køres tilbage til Danhostel Sandvig. Se turpriser her.
Østerlars rundkirke

Sliptur til Døndalen og Østerlars Rundkirke. Kl. 8.30.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30, hvor I vil blive kørt til Døndalen, hvor man bl.a. kan opleve Danmarks højeste vandfald, samt et planteliv med mange forskellige planter som ellers kun kan vokse i varmere lande. Man kan også møde nogle smådyr og insekter, som også er sjældne her i landet.
Fra Døndalen går man langs kysten til Helligdomsklipperne, her kan man eventuelt gå ind og besøge Bornholms kunstmuseum, gratis entre inden kl. 12.00. Herfra går man videre til Gudhjem ad den smukke redningssti langs kysten. Kl. 14.30 bliver man afhentet i Gudhjem, på den store parkeringsplads ved røgeriet og bliver kørt til Østerlars Rundkirke, som beses. Herefter tilbage til Danhostel Sandvig.
Turen kan også vælges uden besøg i Østerlars Rundkirke. Se turpriser her.
Døndalen

Sliptur til Jons Kapel kl. 8.30.
I starter fra Danhostel Sandvig kl. 8.30, hvor I bliver kørt til Jons Kapel, herfra går I selv den smukke tur langs kysten, forbi Vang til Hammershus og tilbage. Se turpriser her.
Jons Kapel

Cykelture for lejrskoler og grupper:
Ønsker I at se den skønne bornholmske natur fra en cykelsadel, kan  I også leje gode tregears-cykler gennem os. Vi har flere forslag til cykelture.

Turforslag:
Start fra Danhostel Sandvig efter morgenmad. I går ned og henter cykler ca. 300 meter fra Danhostel Sandvig. I cykler til Allinge ad den gamle jernbane forbi helleristningsfeltet og den russiske kirkegård og fortsætter via Sandkås til Tejn, herefter kommer man til Troldeskoven, en typisk Bornholmsk naturskov, opvokset i et klippeterræn, med blandet vegetation. Lidt længere fremme kommer man til Døndalen, som er kendt for sine sjældne træer, blomster og smådyr, her finder man også Danmarks højeste vandfald. Derefter går turen til Østerlars rundkirke, efter at have set kirken går turen hjemover til Spellingemosen i Rø og derefter til Olsker rundkirke. Så er dagen ved at være slut og  cykler tilbage til cykeludlejningen.
Turen er ca. på 35 km.
Vi anbefaler meget at i tage en cykelhjelm med, da det er meget bakket terræn i kommer ud og cykle i. For dem som ingen hjelm har, kan den lejes hos os for kr. 10.- pr. dag.
Helleristninger på Madsebakke

Christiansø tur for lejrskoler og grupper.
I bliver afhentet af en bus på Danhostel Sandvig og kørt til Gudhjem, hvorfra Christiansøfarten sejler jer til øen og efter ca. 3 timers ophold  går turen retur igen, derefter med bus til Danhostel Sandvig. Se turpriser her.
christiansø1

Moseløkken.
Arbejdende stenbrudsmuseum som ligger ca. 1 km fra Danhostel Sandvig. Gruppebesøg skal bestilles på forhånd og i god tid.

Hammerhavns bådfart.
Skøn sejltur langs klipperne ved Hammershus ruiner og ind i den våde ovn, en 70 m lang klippehule, forbi ”løvehovederne”, Den tørre Ovn og Danmarks største fuglefjeld. Bestilles ved ankomst til Danhostel Sandvig.
Klipper på Bornholm

Vandreture.
Der er mange muligheder for vandreture i den dejlige natur omkring Hammerknuden med det gamle stenbrud, Opalsøen, Krystalsøen og Hammershus.
Hammershus

Ture og arrangementer.
Alle nævnte ture og arrangementer bestilles her hos os. Se turpriser her.

Få et tilbud på lejrskoleophold her.

Vi anvender cookies til at forbedre oplevelsen på vores side.

Du accepterer ved at fortsætte