Guide til de Bornholmske vandfald - Overnatning på Danhostel Sandvig
  • Dansk
    • English
    • Polish
    • German

Oplev de Bornholmske vandfald

Et af de ting der gør Bornholms natur så special, er det bakkede klippelandskab. Og så ikke mindst øens vandfald. Her får du en liste over de mest spektakulære vandfald du kan finde rundt om på øen. Klart et besøg værd hvis I kommer udenfor sæsonen, da der er mest vand i åerne i vinterhalvåret.

BEMÆRK: Der er intet eller meget lidt vand i de Bornholmske vandfald i højsæsonen om sommeren. Man ser vandfald med vand i vinter og forårsmånederne, så det er her man skal booke sin vandfalds tur.

Book din ferie på Bornholm her.

Vandfaldet i Døndalen
Dette vandfald er det mest kendte og også Danmarks største vandfald. Vandfaldet har mest vand i om foråret men kan besøges hele året. Vandfaldet er 16 meter højt og temmelig bredt. Selve Døndalen er en smuk naturoplevelse i sig selv med smuk regnskovsagtig vegetation og flere flotte klippesider. Her kan høstes ramsløg i sæsonen. Her kan være noget mudret og lidt svært fremkommeligt når det har regnet, men turen ind igennem dalen til selve vandfaldet er helt klart det værd.
Døndalen

Gedebæks vandfaldet i Ekkodalen
BEMÆRK: vandfaldet er der kun i vintermånederne. Bedste tidspunkt er som regel i starten af året, vinter og forår. Vandfaldet opstår når der er meget smeltevand, der samler sig i Ekkodalen. Er der frost er vandfaldet også et helt fantastisk smukt syn, med is ned over klipperne. Når vandfaldet opstår, er det hele 17 meter højt, og bliver derved Bornholms højeste vandfald. Om sommeren når det er tørt er det slet ikke til at se hvor vandfaldet er, men Ekkodalen er stadig et besøg værd også uden vandfald. Den nye gangbro i ekkodalen gør det muligt at komme tørskoet helt hen til vandfaldet.

Pissebækken vandfaldet i Finnedalen
Dette vandfald ligger kun 5 km fra Danhostel Sandvig Vandrerhjem, og I kan derfor let cykle dertil. Vandfaldet ligger næsten helt ud til havet og afvander et forholdsvis lille område af den sydvestlige del af Slotslyngen. Det betyder at vandet er meget rent og kan drikkes, da der ikke findes rester af sprøjtegifte eller lignende. Stedet kan let nås fra byen Vang, hvor man går nordpå langs kysten. Finnedalen er smuk og frodig med blandt andet blå anemoner i foråret. Vandfaldet er Danmarks tredje største.
Pissebækvandfaldet

Stavehølvandfaldet ved Kobbeåen
Vandfaldet er af nogen omtalt som Bornholms smukkeste. En sprække på blot to meter i bredden imellem to høje klippesider på 7,5 meter presser vandet ud over et fald på 5 meter. Sprækkedalen Kobbeådalen er smuk med flotte lodrette klippesider og meget frodig med anemoner og ramsløg i foråret. Hold øje med Vandstæren, der bygger rede bag ved vandfaldet og nærmest flyver igennem det brusende vand.
kobbe å vandfald ved stavehøl

”Det røde vandfald” ved Skelbro – Risebæk faldet
Vandfaldet er ikke rødt mere, men i sin tid var det farvet af okker, der gjorde både vand og klipperne omkring røde. Parker ved stenbruddet ved Skelbro og gå ned til stranden langs skovbryn og marker. Gå nu mod vest indtil I finder det lille udløb. Herfra går I ind i skoven og lidt efter vil I se det røde vandfald dukke op. Vandet klukker smukt ud over den næsten firkantede klipper med smukke skifferlag. Dette sted er vores personlige favorit og et hemmeligt sted, som først for nyligt er blevet mere alment kendt. Her er der mulighed for at have stedet helt for jer selv også i højsæsonen. Dette sted er modsat de andre vandfald faktisk smukkest om sommeren, når der ikke er så meget vand i, så man blot ser de tynde vandstråler drypper ud over den smukke klippe.
Risebæk vandfaldet

Der findes en del andre små vandfald rundt på en, som du kan læse mere om her.

Døndalen vandfald

Læs også om de Bornholmske sprækkedale her.

Book din ferie på Bornholm her.